2013-11-01 16:56:41• hírek • Szatmár.ro

Magyarországi meghívottak a SPOT-on

Tana-Kovács Ágnes, a Budapesti Szkéné Színház művészeti programtervezője, a Kaposvári Csíky Gergely Színház, valamint a szintén kaposvári k2 Magánszínház is megtiszteli részvételével az immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő SPOT Színművészeti Egyetemek Nemzetközi Fesztiválját - tájékoztatta a Nagykaroly.ro-t Paul Sarvadi, a fesztivál igazgatója.

Tana-Kovács Ágnes, aki nem először jár a fesztiválon, kettős céllal érkezik Nagykárolyba. A fiatal tehetségek felkutatása mellett egy együttműködést szeretne kiépíteni a fesztivál igazgatójával. „Megtiszteltetésnek érzem, hogy Tana-Kovács Ágnest idén is üdvözölhetjük köreinkben. Remélhetőleg sikerül kialakítanunk egy hosszabb távú együttműködést - nyilatkozta Paul Sarvadi. Neki köszönhetjük például azt is, hogy a Kaposvári k2 Színház is jelen lesz a fesztiválon".

A k2 Színház 2010 nyarán alakult független színházi műhelyként a Kaposvári Egyetem színművész szakának hallgatói kezdeményezésére, két akkor másodéves egyetemista, Benkó Bence és Fábián Péter vezetésével. A társulat 2012-ben elnyerte a Thealter Fesztivál helyspecifikus projektjének fődíját, 2013-ban pedig a Független Előadó-művészeti Szövetség pályakezdő díját. Tana-Kovács Ágnes pantomim- és mozgásművészként, színházi és filmszínészként, díszlet- és jelmeztervezőként, valamint színházi kritikusként is tevékenykedett több magyarországi színházban, mielőtt 2010-ben alkalmazta a Budapesti Szkéné Színház.

A Kaposvári Csíky Gergely Színház Tomasz Man 111 című előadásával érkezik a SPOT-ra, amelyet egy tanteremben tekinthetnek meg a fesztivál résztvevői, valamint a nagykárolyi közönség november 19-én.

A darab sokakat érintő, komoly problémákkal foglalkozik, ezért minden előadást beszélgetés követ az alkotókkal és drámatanárokkal. A kollégiumi előadásokhoz egy 10 alkalomból álló drámapedagógiai feldolgozó foglalkozás kapcsolódik, melynek keretein belül a darab által felvetett problémákat kiinduló pontként használva a színészek a diákokkal közösen dolgoznak fel olyan kérdéseket, mint iskolai erőszak, áldozattá válás, megelőzés, konfliktuskezelés.

A darabot Tóth Géza rendezte, a szereplők között pedig Csapó Virág, Grisnik Petra és Kőrösi András mellett a Nagykárolyból elszármazott Fándly Csaba is ott lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: